Goede zorg begint bij zelfzorg!

Gezond eten en voldoende eten. Die boodschap kent iedereen.

Maar waar zitten de details? Er wordt veel informatie gegeven over wat nu wel en niet gezond is. Maar waar weinig tot geen aandacht aan gegeven wordt, zijn de kleine details die je dagdagelijks doet. Want gezonde voeding is maar gezond als je de goede stoffen in voedsel goed kan opnemen én verspreiden in het lichaam.

Deze e-learning is gemaakt om bewuster met voeding aan de slag te gaan. Ik leer je waarom er nuances gelegd worden in de temperatuur van drank en voeding, de verteerbaarheid van voedsel en zwaar verteerbare voeding.

Vele klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, buikpijn, spijsverteringsproblemen, angsten en pijnen komen voort uit voeding die langdurig moeilijk verwerkt wordt of omdat het lichaam niet meer in staat de voedingsstoffen goed te verspreiden. Het gaat niet om die ene keer frietjes eten of dat stukje taart. Maar gewoontes van elke dag, jaar in en jaar uit. Dat bepaalt hoe gezond lichaam en geest is!

Voorbeelden van gezonde voeding die op lange termijn toch klachten geven:

  • de dag starten met yoghurt en fruit

  • saladelunch

  • tussendoor wortels en komkommer snacken

  • de hele dag koud water drinken

  • veel groene thee of “afslank”thee drinken

  • fruit eten in de wintermaanden

Waarom je deze gewoontes best vervangt door alternatieven leer in deze e-learning!

<< Inclusief de module “etiketten lezen en begrijpen” >>

Totale doorlooptijd: 30-45 minuten

 

1. DIY = Do It Yourself

Kies je onderwerp, reken af en ga zelf aan de slag met het gekozen onderwerp. Jij bepaalt je eigen tempo.

Na afloop kunnen korte vragen via mail gesteld worden. Indien je nadien toch nog graag een afspraak wilt, houd je rekening met een consultatie van 1 uur à €60 (in de praktijk of videocall).

2. PIY = Personalize It Yourself

Idem DIY, maar dan inclusief een persoonlijke consultatie met diëtiste Kirsten van 1u (in de praktijk of via videocall).

Je doorloopt eerst zelf alles online en nadien bespreken we dit samen om het advies verder af te stemmen op jouw lichaam, karakter en haalbaarheid. Er is dan ook de mogelijkheid om je vragen te stellen.